Kuvar-Konobar

kuhinja-11

Upišite smer u prvom upisnom roku!

Preuzmite dokumentaciju

START:
September 1, 2015
ID:
MD 5

PROFESORI:

Direktor
Dušica Ljubenović
Direktor škole
znak2
Stefanović Miroslav
Kuvar specijalista
znak2
Đokić Toplica
Konobar specijalista
znak2
Cvetković Antoaneta
Profesor francuskog jezika i književnosti

Adresa

Ekonomska škola Paraćin   View map
  1. 1.Naziv kvalifikacije: Kuvar
    2.Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam
    3.Nivo kvalifikacije: III
    4.Trajanje obrazovanja: tri godine
    5.Svrha kvalifikacije: Priprema, servira i dekoriše obroke.
    6.Stručne kompetencije:
    •Organizovanje sopstvenog rada i radnog mesta
    •Prijem, obrada i skladištenje namirnica
    •Priprema jela za izdavanje
    •Izdavanje porudžbine
    •Vođenje evidencija

Spisak objekata za obavljanje stručne prakse – kuvar / konobar

Obrazovni profil kuvar
1. Restoran «Profesional»
2. Restoran «Varoš kapija» – Paja
3. Restoran «M» – Mihajlović
4. Restoran «S.F.S – Borac»
5. Kafe – restoran «Gold»
6. Hotel Petrus
Obrazovni profil konobar
1. Krežbinac restoran 7. Restoran Lipa – Pojate
2. Restoran Mihajlović 8. Restoran Varoš kapija – Paja
3. Picerija Mihajlović 9. Restoran SFS Borac
4. Restoran Profesional 10.Kafe restoran Gold
5. Hotel Petrus 11. Restoran Marjanović
6. Restoran Evropa Pojate 12. Restoran Milošev konak

Sprema svaku vrstu hladnih i toplih obroka. Bira, poručuje, preuzima i sprema sastojke, odlučuje o načinu njihove pripreme i aranžiranju jela kao i o meniju, u skladu sa željama njegovog poslodavca i važećim normama. Takođe se brine o skladištenju robe. Ovo zanimanje podrazumeva učestalo stajanje i kretanje u prostoriji sa visokom temperaturom parom zasićenim vazduhom. Kulinarski tehničar (sa završenom četvrtom godinom) može napredovati do mesta glavnog kuvara i dalje se usavršavati.

POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
Kuvar-Konobar 30 55.00
Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.