Ekonomija

 • Ekonomski tehničar

  Biro-1
  Smer traje četiri nastavne godine ( IV stepen ) i upisuje jedno odeljenje. Nastavnim programom za obrazovni profil ekonomski tehničar predviđeni su predmeti kojima se stiču neophodna stručna znanja iz ekonomije, organizacije i menadžmenta preduzeća. Takođe se kroz razne opšte obrazovne predmete stiču opšta znanja i opšta kultura. Po završetku četvorogodišnjeg školovanja i sticanjem zvanja ekonomskog tehničara, imaju mogućnost da nastave školovanje na višim i visokim školama ili da se zaposle u mnogim granama privrede (u banci, u osiguranju, u trgovačkim, turističkim i ugostiteljskim preduzećima…).

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
   Ekonomski tehničar  30  70.00
  Pročitaj više http://srednjeskole.edukacija.rs/zanimanja#ekonomskitehnicar Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.

  Preuzmite dokument ovde (PDF, 81KB, ekonomski-tehnicar1.pdf)

 • Finansijski administrator

  Racunovodstvo-11
  Smer traje IV godine i upisuje jedno odeljenje. U delokrug njegovog angažovanja spadaju poslovi upravljanja arhivom, isplate zarada, izračunavanja doprinosa i poreza na plate, registrovanja isplaćenih faktura, obračunavanja i uknjiženja dokumenata, prihoda i troškova preduzeća. Bavi se i pripremom i sastavljanjem raznih izveštaja, vođenjem datoteke i kartoteke i drugim knjigovodstvenim zadacima. Radni položaj vezuje ga za kancelarijski prostor i upotrebu računara i pripadajuće opreme.

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Finansijski administrator 30 75.00
  Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine
 • Poslovni administrator

  Biro-1
  Smer traje IV godine, i upisuje jedno odeljenje. Obavlja poslove koji su vezani za planiranje i organizaciju rada u kancelarijskim uslovima. Ovo zanimanje posvećuje pažnju arhiviranju podataka i njihovom sortiranju kao i dnevnoj evidenciji razne papirologije. Bavi se rutinskim formalnostima u organizaciji i brine o kadrovskoj dokumentaciji.

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Poslovni administrator 30 72.00
  Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.

  Preuzmite dokument ovde (PDF, 411KB, 2._PA-Nastavni_plan.pdf)

Ekonomija

Ekonomski tehničar je četvorogodišnji obrazovni profil koji podrazumeva niz ekonomskih predmeta čiji broj raste tokom školovanja. Ovo je najopširniji ekonomski profil, koji pruža učenicima veoma široko znanje iz oblasti ekonomije što im omogućava nastavak školovanja u svim visokoškolskim ustanovama.

Kvalitetna praktična znanja koja učenici uvežbavaju i utvrđuju na praktičnoj nastavi pružaju im mogućnost zaposlenja već nakon završene srednje škole. Učenici praktičnu nastavu obavljaju, između ostalog, i u računovodstvenim agencijama gde su u prilici da rade u savremenom poslovnom okruženju i stvarnim situacijama.

Nastavni plan po godinama možete videti ovde.

Pogledajte više