Osiguranje i komercijala

 • Službenik osiguranja

  Biro-2

  Službenik osiguranja

  Smer službenik osiguranja je smer koji pokriva IV stepen i upisuje se jedno odeljenje. Po završenom obrazovanju za ovaj profil, učenik će biti u stanju da: • prodaja neživotnih i životnih osiguranja; • praćenje naplate i kontrola polisa; • likvidiranje štete. • razlikuje vrste osiguranja; • objasni različite vrste rizika; • razlikuje vrste šteta; • poznaje sve vrste evidencija i dokumenata u osiguranju; • razlikuje tipove ličnosti na osnovu njihovih karakteristika; • razlikuje marketinške aktivnosti; • poznaje vrste procedura i organizaciju posla. Spisak objekata za obavljanje stručne prakse –obrazovni profil – službenik osiguranja 1. A.D. ZA OSIGURANjE AMS OSIGURANjE, 2. A.D. ZA OSIGURANjE „DDOR NOVI SAD“ 3. A.D. ZA OSIGURANjE „DELTA GENERALI OSIGURANjE“ 4. A.D. ZA OSIGURANjE „DELTA GENERALI REOSIGURANjE“ 5. A.D. ZA OSIGURANjE „DUNAV OSIGURANjE“ 6. A.D. ZA OSIGURANjE „DUNAV-RE“ 7. A.D. ZA OSIGURANjE „MILENIJUM OSIGURANjE“ 8. A.D. ZA OSIGURANjE „SAVA OSIGURANjE“ 9. A.D. ZA OSIGURANjE „SAVA ŽIVOTNO OSIGURANjE“ 10. A.D. ZA OSIGURANjE „TAKOVO“

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Službenik osiguranja 30 63,52
 • Komercijalista

  racunovodstvo-22
  Smer komercijalista je obrazovni profil IV stepena, četiri nastavne godine a upisuje se jedno odeljenje. Uobičajeni poslovi koje komercijalista vrši su: potraga i povezivanje sa snabdevačima i kupcima, postizanje međusobne saglasnosti u pogledu prodaje robe ili usluga, osiguranje pravilnog prenosa robe, obavljanje administrativnih i ostalih kancelarijskih poslova. Za ovu delatnost ključno je posedovanje podataka i saznanja koje se odnose na kvalitet robe, stalno upoznavanje sa promenama trgovinske pravne regulative, praćenje cena i dospelosti novih proizvoda na tržište. Transportni komercijalista specijalizovan je usko u oblasti transporta. Zaključuje ugovore o prevozu putnika, prtljaga i ekspresnih pošiljaka u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Komercijalista 30 66.00
  Pročitaj više http://srednjeskole.edukacija.rs/zanimanja Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.

  Preuzmite dokument ovde (PDF, 98KB, komercijalista.pdf)

   

Osiguranje i komercijala je obrazovni profil u trajanju od četiri godine. U skladu sa nastavnim planom i programom propisanim od strane Ministarstva prosvete učenici stiču kvalitetna znanja iz oblasti prava, čime dobijaju odličnu osnovu za nastavak školovanja u ovoj oblasti. Teorijska znanja koja učenici stiču tokom nastave u školi praćena posetama i obavljanjem praktične nastave u oraganima državne uprave raznih nivoa pružaju učenicima kompletnu sliku poslova koji se obavljaju u oblasti prava i daju im mogućnost da stiču i uvežbavaju praktična znanja u ovoj oblasti. Uspešnim savladavanjem opšteobrazovnih predmeta naši učenici stiču dovoljno široko opšte obrazovanje čime im se otvaraju mogućnosti daljeg školovanje na bilo kom državnom ili privatnom fakultetu.

Pogledajte više