Turizam i ugostiteljstvo

 • Kuvar-Konobar

  kuhinja-11
  1. 1.Naziv kvalifikacije: Kuvar 2.Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam 3.Nivo kvalifikacije: III 4.Trajanje obrazovanja: tri godine 5.Svrha kvalifikacije: Priprema, servira i dekoriše obroke. 6.Stručne kompetencije: •Organizovanje sopstvenog rada i radnog mesta •Prijem, obrada i skladištenje namirnica •Priprema jela za izdavanje •Izdavanje porudžbine •Vođenje evidencija
  Spisak objekata za obavljanje stručne prakse – kuvar / konobar Obrazovni profil kuvar 1. Restoran «Profesional» 2. Restoran «Varoš kapija» – Paja 3. Restoran «M» – Mihajlović 4. Restoran «S.F.S – Borac» 5. Kafe – restoran «Gold» 6. Hotel Petrus Obrazovni profil konobar 1. Krežbinac restoran 7. Restoran Lipa – Pojate 2. Restoran Mihajlović 8. Restoran Varoš kapija – Paja 3. Picerija Mihajlović 9. Restoran SFS Borac 4. Restoran Profesional 10.Kafe restoran Gold 5. Hotel Petrus 11. Restoran Marjanović 6. Restoran Evropa Pojate 12. Restoran Milošev konak Sprema svaku vrstu hladnih i toplih obroka. Bira, poručuje, preuzima i sprema sastojke, odlučuje o načinu njihove pripreme i aranžiranju jela kao i o meniju, u skladu sa željama njegovog poslodavca i važećim normama. Takođe se brine o skladištenju robe. Ovo zanimanje podrazumeva učestalo stajanje i kretanje u prostoriji sa visokom temperaturom parom zasićenim vazduhom. Kulinarski tehničar (sa završenom četvrtom godinom) može napredovati do mesta glavnog kuvara i dalje se usavršavati.

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Kuvar-Konobar 30 55.00
  Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.
 • Turistički tehničar

  turizam
  Smer je u trajanju od četiri godine, IV stepen i upisuje se jedno odeljenje. Bavi se organizacijom turističkih ponuda koje ugovara i pruža sve neophodne informacije o njima. Zadatak mu je da prikupi i obezbedi svu neophodnu dokumentaciju (pasoše, vize, itd.) kao i da proveri da li je važeća. Rezerviše smeštaj i karte. Stoji na raspolaganju kako putnicima tako i hotelima i prevoznicima i zadatak mu je da bude posrednik. Cilj mu je udobnost i kvalitet turističke usluge.

  POTREBNI BODOVI ZA UPIS 2014/2015

  Profil Broj mesta Minimalan broj bodova
  Turistički tehničar 30 77.00
  Pročitaj više http://srednjeskole.edukacija.rs/zanimanja Tabelarni pregled predmeta za dati profil za sve IV godine.

  Preuzmite dokument ovde (PDF, 383KB, TT.pdf)

   

Turistički tehničar je četvorogodišnji obrazovni profil u okviru kojeg se nastava odvija prema utvrđenom planu i programu Ministarstva prosvete. Stručnim predmetima, čiji broj raste tokom školovanja, učenici sitiču primenljiva znanja koja imaju priliku da uvežbavaju i realizuju na praktičnoj nastavi. Saradnjom sa turističkim agencijama i hotelima omogućavamo našim učenicima da svoja znanja upotpune kvalitetnim praktičnim radom u stvarnom poslovnom okruženju. Uspešnim savladavanjem opšteobrazovnih predmeta među kojima su i dva strana jezika naši učenici stiču dovoljno široko opšte obrazovanje čime im se otvaraju mogućnosti daljeg školovanje na bilo kom državnom ili privatnom fakultetu.

Pogledajte više