Novosti & Dešavanja

Pogledajte najnovije vesti i dešavanja u našoj školi!

Sva dešavanja
Apr
08

Osvojeno treće mesto – Tijana Jovanović

At 8:00 am
Ekonomsko trgovinska škola, DR DRAGOLJUBA JOVANOVIĆA 2 Paraćin
Feb
23

Uspešno završena kampanja medijske pismenosti

At 12:00 am
Ministarstvo kulture i informisanja, 11000 Beograd
Nov
18

Milica Živković i Filip Jovanović, učenici ETŠ

At 12:00 am
Ekonomska škola Paraćin
Nov
24

Renovirani deo škole

At 12:00 am
Ekonomska škola Paraćin Dragoljuba Jovanovića 2
Oct
21

Prijavi se u marketing tim

At 12:00 am
Ekonomsko trgovinska škola, Paraćin
Apr
23

Naša škola u pilot projektu Ministarstva informisanja i EU

At 2:30 pm
Ministarstvo kulture i informisanja, 11000 Beograd
May
29

Matursko veče Ekonomsko-trgovinske škole

At 8:00 pm
Hotel Petrus, 35250 Paraćin

Škola je mesto gde gradite svoju budućnost, pridružite nam se!

Ekonomsko trgovinska škola Paraćin

 

POGLEDAJTE SMEROVE        ILI     BRZI PREGLED  

Zašto da odaberete baš nas!

Jer smo najbolji

Ekonomska škola je ne samo najstarija škola za obrazovanje kadra ekonomske i trgovinske struke u Paraćinu, nego je sve do zadnjih godina bila jedina škola te vrste u Pomoravlju koja je zadovoljavala potrebe za školovanje ovih zanimanja desetak susednih opština u krugu Svilajnac, Boljevac, Varvarin, Rekovac. Regionalni značaj škole potvrđuje činjenica da već godinama više od 40 % učenika u njoj van teritorije opštine Paraćin. Ovaj podatak potvrđuju i hronike škole od od 1965. do 1994. godine. Toj strukturi učenika ne doprinose samo geografski položaj Paraćina, koji je na raskrsnici velikih putnih pravaca, već svakako tradicija i iskustvo u školovanju ovih zanimanja od 40 godina i opremljenost škole za koju se može raći da je jedna od boljih u Srbiji. Ekonomska škola Paraćin

Istorijat

Ekonomsko – trgovinska škola nastala je iz Ekonomske škole, formirane 1955 i Škole za KV radnike u trgovini nastale iste godine. Spajanjem ove dve škole 29.06.1966. nastao je školski centar  za stručno ekonomsko obrazovanje sa središtem u Paraćinu, za šta je izdato rešenje SO Paraćin broj  011-91/66-01 оd 11. 07. 1966.god. Pored obrazovanja kadrova za knjigovodstvene, komercijalne i administrativne poslove, KV i VKV kadrove , za potrebe trgovine u njemu su se školovalii prvi ugostitelji.

Od 1979. godine integracijom svih srednjih škola u Paraćinu školski centar za stručno ekonomsko obrazovanje nastavlja da živi u okviru centra za srednje obrazovanje “Branko Krsmanović”.

Odlukom Skupštine opštine Paraćin 1990. godine dolazi do novih promena u organizovanju tako da se ponovo formiraju četiri srednje škole među kojima je i Ekonomsko – trgovinska škola. Pod ovim nazivom ona posluje od 01. 10. 1990. god.

Takmičenja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u organizaciji Zajednice ekonomskih, pravno – birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko – turističkih škola Republike Srbije, naša škola je često domaćin Republičkih takmičenja. Po Statutu naše zajednice, domaćin je škola koja osvoji jedno od prva tri mesta prethodne godine.
2014. Republičko takmičenje iz matematike u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Paraćinu
2013. Republičko takmičenje iz računovodstva u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Paraćinu
2009. Sajam virtuelnih preduzeća održan u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Paraćinu
2009. Republičko takmičenje iz poslovne ekonomije u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Paraćinu
2007. Republičko takmičenje iz računovodstva u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Paraćinu

Aktuelnosti

VISIT BLOG

Književna tribina “Mladi dolaze”

U organizaciji naše profesorke srpskog jezika i književnosti Irena Miletic u petak 22. aprila u prepunoj Galeriji Kulturnog centra Paraćin održana je Književna tribina “Mladi dolaze”.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ РАЧУНОВОДСТВА

Параћин, 08-09.2016. године Огромна част и задовољство наше школе-Економско-трговинске је да смо ове, 2016. године домаћини републичког такмичења из рачуноводства. И ТО НИЈЕ ПРВИ ПУТ. У конкуренцији 30-ак економских школа Републике Србије прошле године наша ученица Тамара Богдановић је освојила 1. место. Срећна Тамара, задовољна њена професорка Драгица Вељковић, а наша школа поносна. Захваљујући њима […]